10 mars 2019
12:00

Lödde U19

Referat: AIF Barrikaden - Lödde U19

Startelva: Patrik (ännu en utespelare som ställde upp när vi trots många målvakter på papperet redan flera gånger idag stått utan naturliga sådana) – Viktor T, Marcus, David H, Ghafur E – Pontus, Siseko, Alex – Hamuda, Anders, Bashir

Avbytare var Motaz, Mortada, Said Ahmad Farhad Jawid (f.d. j-lagsspelare som nu gjorde sin första seniormatch) och Kaim Amini (ny spelare) som alla kom in i paus och spelade hela andra halvlek; Motaz som offensiv mittfältare/släpande anfallare, de övriga tre som anfallare.

Till att börja med måste jag säga att det säkert kan ha smugit sig in både det ena och det andra faktafelet beroende på svåra förhållandena för en referent. En är förstås de många målen, en annan minst lika betydelsefull är det väder som rådde med ständigt återkommande regn- och hagelskurar (som dock humörmässigt kompenserades av en av de vackraste regnbågarna som jag – och säkert flera med mig – sett i hela mitt liv) vilket försvårade förutsättningar för anteckningar genom genomsura papper.

Redan i den 5:e min bjöd Lödde på ett självmål efter en hörna av Siseko. I den 11:e min var det dags för kvittering. I den 31:a min tog vi på nytt ledningen genom Bashir som efter pass från Anders vände bort ett par spelare innan han lade in bollen. Lödde hann sedan med ett rungande skott i stolpens insida innan de i den 42:a min kvitterade på nytt.

Två saker jag personligen irriterade mig på i första halvlek var dels lite väl mycket smågnäll på domaren, dels att det ofta jobbades hem dåligt vilket gjorde att Lödde ibland fick jätteytor att spela på mellan mittfält och backlinje. Annars var det en bra genomförd halvlek.

Andra halvlek startade vi alltså med en helt ny anfallstrio varav två debutanter vilket förstås skulle kunna uppfattas som lite chansartat men det skulle visa sig gå hur bra som helst. Visserligen fick Lödde i den 52:a min lite väl enkelt ta ledningen för första gången efter två tveksamma insatser i följd från vår sida. Bara tre minuter senare var det dags för kvittering till 3-3 när Pontus slog ett fint inlägg/framlägg till Alex som kom helt fri och inte gjorde något misstag.

Man skulle nu kanske tro att målskörden skulle lägga sig lite men inget kunde vara mer fel. Efter exakt en timmes spel tog Lödde på nytt ledningen genom ett skott stolpe-in nere vid stolproten men även denna gång kvitterade vi relativt snabbt när Mortada (?) fem minuter senare slog ett fint inlägg från högerkanten som Anders stötte in med sin sedvanligt känsliga högerfot.

Nu vidtog en period med stiltje i målproduktionen men i den 79:e min tog vi ledningen när Kaim (?) slog ett inlägg från högerkanten (Mortada och Kaim bytte kant sista kvarten) som Farhad mötte och fick skottet på mål men där målvakten räddade bara för att få se Hamuda slå in returen. I den 89:e min ökade vi på till 6-4 efter ännu ett högerinlägg från Kaim (?) där Farhad höll sig framme framför mål och den här gången själv fick göra mål i sin seniordebut. På övertid fastställde vi sedan slutresultatet 7-4 genom Mortada på assist från Hamuda.

Totalt sett en riktigt skaplig insats där vårt lag var lite jämnare, och förvånansvärt samspelt med tanke på att vi förutom tre debutanter också hade många andra som inte brukar spela med varandra, än Lödde som hade ett par riktigt duktiga spelare medan de övriga inte riktigt höll samma nivå. Att de var yngre gjorde också att de som väntat vägde lätt i en del närkamper. Vår seger får nog anses som rättvis men kanske ett eller två mål för stor.

I och med dagens match har vi nu under våra hittills 11 matcher i år använt 47 spelare. Och trots att Mohamed ännu inte stått i mål i någon match har vi använt 7 målvakter.

Till sist en riktigt stor eloge till Patrik som skötte den ytterligt svåra kobinationen målvakt och coach på ett imponerande sätt.

Statistik: Hörnor: 5-5 Avslut på mål: 10-7 Avslut utanför: 7-6